Utolsó kommentek

Archívum

Címkék

Címkefelhő

Felváltva csíkozott táblázatsorok

2007.12.01. 13:19 | Tigris | 5 komment

Íme egy egyszerű és nagyszerű megoldás a táblázatsorok váltott soros szinezésére JavaScriptben. A dolog annyira kézenfekvő, hogy sokan a homlokukra fognak csapni, hogy ez miért nem nekik jutott eszükbe, de késő, itt már ki is van fejtve a téma.
A megoldás roppant egyszerű, testre szabható és a kliens gépét terheli, nem a mi szerverünket. A "telepítés", a kód átemelése sem igényel diplomát, a CSS-t vagy belinkelése vagy bemásolása a már meglevő stíluslapba, majd a JS belinkelése/bemásolása után többféleképp használható. Lehet minden táblázatot átszineztetni vele, de ha ezt mellőznénk, akkor az fStripes függvénnyel egyes táblázatokat is megdolgozhatunk.

A megoldás leírása itt...
Működő példa itt...
Letöltés innen...

 

Címkék: javascript css táblázat dom

A bejegyzés trackback címe:

https://tigrisur.blog.hu/api/trackback/id/tr76248785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsola · http://zsola2.extra.hu 2007.12.01. 13:37:01

Gondolkodta este ezen a megoldáson, és valószínű kisebb táblázatoknál ezt fogom is használni.
De eszembe jutott (és le kell tesztelni), hoyg vajon mit csinálna nálam egy teljes taglistával egy nyilvántartóban, ahol egyszerre 800-1000 sort generál a php.
(az is rettentő lassú, a lapozás sajnos nem megoldható), kiváncsi leszek mennyire fogja majd megfogni a gépet.
ha lesz tapasztalat, leírom. :)

Viszont a megoldás nagyon fasza, egyszerű, gyors = instant. :)

Tigris 2007.12.10. 16:06:20

Zsola, a nagyobb táblázatoknál érdemes DataGridet használni, lapozható, rendezhető, csikozható, egy hátránya van, hogy csak IE-ben működik (bár nem használ külső ActiveX-et, tehát nem potenciális veszélyforrás, csupán a mozillákban ezt -sem- oldották még meg... nem akarom magamat ismételni, hogy a mozillák mennyire gyengék XML-fronton).
Példát találsz itt:
www.screenbooks.net/jorr/js/flextable.htm
Leírást itt:
www.screenbooks.net/jorr/js/

Zsola · http://zsola2.extra.hu 2007.12.10. 21:39:16

Naigen, ez tény és való.
De egyébként biztos meg van ennek is az oka, hogy miért álltak le az xml feldolgozásának fejlesztésével a rókások. Mondjuk ha jól tudom, MS is azért nyúzza olyan sokat, mert elég sok minden ezen alapszik a winben.
(Az más kérdés, hoyg tényleg hasznos lenne, ha nem kéne adatbázist használni egy-egy egyszerűbb oldalhoz, hanem csak elég lenne ez a megoldás.)
Viszont sajna nekem mindenképp böngészőfüggetlen megoldás kell. :(

Tigris 2007.12.11. 16:24:36

Hát, ha kicsit tágabban körülnézel a világban, és általában a webes adatcseréket nézed, akkor az XML nagyon vastagon elterjedt dolog, nem csak a Win alapjaiban. A javás és dotnetes webalkalmazások legjava is XML-ben cserél adatot, de a XUL, ami ugye a mozilla-cuccok skin-motorjának alapja, na az is XML... De ha az a nehézség, hogy mondjuk dokumentumok megjelenítése, akkor megsúgom, a PDF is XML alapú.
Nem akarok rókarugdosásba kezdeni, de félek tőle, hogy a mozilla-projekten az látszik, hogy sok másodvonalbeli hobbiprogramozó csinálja félkézről, nem pedig a fizetése múlik rajta. Nézd csak meg, mekkora gázok vannak a Firefox memóriakezelésével, ami miatt zabálja a RAM-ot. És akkor arról ne is szóljak, hogy Firefoxból már sűrűbben jön ki javított alverzió, mint IE-ből. És nem azért, mert annyi újítás van benne. Az Opera még jó példa lehetne a független, korrekt böngészőre, de azon meg megint az látszik, hogy könnyű teljesíteni, ha kevesebbet vállalsz be. Manapság az Opera egy egyéni böngészőnek jó, de ipari, céges célokra már nem biztos hogy alkalmas.

Zsola · http://zsola2.extra.hu 2007.12.12. 22:16:58

A baj az, hoyg ez elen az érvelés ellen nem tudok mit felhozni. :)

Jgos. :)
süti beállítások módosítása